co-produce + develop | Folkets FabLab
Made by Aya, a co-production community making sustainability since 2009.
culture, learning, sustainability, co-production, community, ngo, agenda 2030, stockholm, sweden, eu, collaboration, parter
724
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-724,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,fs-menu-animation-underline,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

LASERSKÄR DIG SJÄLV.

I TRÄ.

2 maj testade vi Folkets FabLab på Fisksätra Folkets hus med en mängd aktörer.

 

Vi byggde en provplats eller maker space där vi skapade, byggde, skar med laser, skrev ut, programmerade, tävlade och umgicks.

 

Vi bjödt in FabLab Factory. Ett belgiskt maker space på hjul. Bilen slog bland annat världsrekord i världens största Game boy 2018. Lastad med robotbygge, 3D-skrivare, dataspel mm.

 

Och nu vill vi fortsätta.

STEAMachine1

DIGITALISERING. INVOLVERING.

HÄR! NU!

Kulturhus, bibliotek, konstmuseum, Folkets Hus och skolor, små som stora, har en allt viktigare roll att spela. Om vi spelar korten rätt är de entréer både till varandra och samhället. 

 

Sedan 2016 har vi gjort tre pilotstudier tillsammans med bland annat asylsökanden. Nu vill vi tillsammans ta nästa steg. Vi vill involvera fler aktörer i hela Sverige. Vi vill göra det tillsammans med oetablerade och etablerade individer, kulturinstitutioner, skolor och aktörer inom digitalisering.

 

Vi vill föra samman den sk. FabLab-rörelsen (ett internationellt nätverk av fler än 1200 maker spaces) med kraften i Agenda 2030:s mål nummer 17: att skapa gränsöverskridande partnerskap för att ställa om samhället.

 

Hösten 2018 planerar vi för att bygga upp vår verksamhet tillsammans med bland andra Fisksätra Folkets hus, Fisksätraskolan och förskola och Kids Hack Day.

 

Kontakta oss för mer info och klicka gärna runt i tidigare material.

 

 

fablab

VETA MERA?

FRÅGOR?